Reagenter för drogtester

Generell information

På festivaler och klubbar kan det säljas pulver eller kristaller som påstås vara MDMA. I själva fallet kan det vara allt från amfetaminer till Research chemicals.

Det är i princip omöjligt för köparen att identifiera en vara utifrån utseendet, lukten eller smaken. Därför är det bra om man införskaffar drogtestkit där man droppar ett par droppar av reagenten i ett litet provrör av plast, lägger i en liten mängd pulver och skakar runt. Reagenten ändrar färg beroende på vad det är för substans som den reagerar med.

Reagenter

Observera att det finns många fler reagenter än de som nämns här nedan.

Ehrlich

Ehrlichs reagent består av p–dimetylaminobenzaldehyd (DMAB) löst i etanol och saltsyra. Reagenten används för att identifiera indoler, det vill säga tryptaminer och exempelvis LSD.

Färgen på reaktionen med en indolalkaloid går från orangebrun (några sekunder) via vinröd (30 sekunder) till lila (3 minuter).

Ehrlichs.jpg

Mandelin

Mandelins reagent består av ammoniumvanadat löst i svavelsyra. Reagenten identifierar amfetaminer, kokain, ketamin, vissa fenetylaminer och opiater

Mandelin.jpg

Marquis

Marquis reagent består av formaldehyd löst i svavelsyra. Reagenten kan användas för att identifiera ett stort antal droger, däribland opiater, amfetaminer, fenetylaminer och en mängd olika Research chemicals.

Marquis.jpg

Videoklipp

Bra dokumentär som visar hur ofta research chemicals (bath salts) säljs som MDMA på festivaler.

What's In My Baggie? [FULL DOCUMENTARY]

Externa länkar

Wikipedia: Marquis reagent

Wikipedia: Mandelin reagent

Marquis/Mecke/Mandellin results for stim/empathogen/2C-X, RC's & more Stor tråd från Blulight med massor med foton på reaktion för olika droger och reagenter.

Neurosoup: Reagent Drug Test Kit Chart

DMT Nexus: Colorimetric test results (Marquis, Mecke, Ehrlich, etc) for different alkaloids Omfattande listor med färger för olika droger och reagenter.

Reagent Base.net Reagents table Omfattande lista med färger för olika droger och reagenter.

EZ Test kits Här kan man köpa testkit

BunkPolice Här kan man köpa testkit

Sidan ändrades senast 9 juli 2015 klockan 07.35.
Den här sidan har visats 4 134 gånger.

Translate this page: