Diskussion:Meskalin

Var kommer smältpunktsangivelsen för fribas ifrån?

Ville bara påpeka att det ser ut som om tidsangivelserna faller under kategorin "Negativa Effekter". /roffe

Jag tog bort stycket om hyperinsulinism då detta tillstånd alltid är dödligt... Och att insulin skulle öka toxiciteten hos nånting alls är uppenbart skitsnack så den stryker vi också\\Lazersnus


1. Jag tycker inte riktigt att man alltid kan klassa en skrattattack som något positivt. I samband med andra droger har jag upplevt att det går till gränsen av panik för att man inte kan kontrollera sitt skrattande och blir yr och nästintill i stånd för att svimma.

2. "En ökad uppfattning om sanningen". Jag tycker inte riktigt att det passar på det här wikit. Information bör hållas vetenskaplig och den individuella upplevelsen av det bör hållas utanför. Jag kan dock eventuellt gå med på att en uppfattning av sanningen skulle kunna förklaras som att perceptionen fungerar på ett helt annat sätt, och att man därmed har betydligt lättare att få förståelse för handling och konsekvens och alla dessa mönster, strukturer och system vår gemensamma verklighet lever efter.

3. "Ambivalens". Borde det inte vara plats för ett enklare uttryck. Som t.ex. "Snabbt skiftande känslotillstånd"?

4. "Själviakttagelse". Detta bör du utveckla. Man kan iakta sig själv på en mängd olika sätt.

5. Under "Effekter under delarna av trippen". "(..) de visuella effekterna och visionerna är nu väldigt intensiva (..)". Borde inte detta vara helt dosberoende? "Efter det avtar effekterna i den ordning de kom.". Innefattar det även de fysiologiska effekterna vid onsetten?

--Eternam 14 augusti 2006 kl.20.56 (CEST)


Svar:

1. Stämmer. Borde ändras till neutral

2. Det handlar nog om att vissa psykedeliska droger har en mycket stark växtlärarande som framträder extra klart med visioner och dyl. DMT och Meskalin är nog de främsta i "ökad uppfattning av sanningen"... men givetvis borde det förklaras bättre om det är min tanke som uttrycket syftar på... + att sanning är ett väldigt omfattande uttryck. :)

3. Jo. Ändra.

4. Ja, handlar det om utanförkroppen-perspektiv-mot-person eller att se hur man verkligen är utan att ha egofiltret på?

5. Ja det handlar om dos. Man borde skriva att det visuella är som starkast nu, eller liknande. Det fysiska bieffekterna (om du menar dom) försvinner när man kommit upp vilket står i beskrivningen.

--Knarkkorven 15 augusti 2006 kl.21.11 (CEST)

Sidan ändrades senast 15 augusti 2006 klockan 15.11.
Den här sidan har visats 3 067 gånger.

Translate this page: