Petunia violacea

Namn: Shanin[1]

Vetenskaplig synonym: Petunia integrifolia[2]

Generell information

Shanin tillhör familjen Solanaceae och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den har stora violetta blommor. De flesta petunior som säljs är hybrider mellan Petunia violacea och den vita Petunia axiallaris.

Bruk, effekter och dosering

Används av indianerna i Equador för att framkalla en förnimmelse av att sväva. [1] Det finns även rapporter om att andra indianer i sydamerika använder Shanin som hallucinogen.

5 - 15 g blommor läggs i vatten flera timmar och dricks. (var försiktig med doseringen). Kokning kan förstöra de aktiva ämnena. [3]

Om innehållet

I boken "Plants of the Gods" av Richard Schultes och Albert Hofmann omnämns bruket av Shanin för första gången. Shultes rapporterar i "The journal of Phytochemistry" (1984, Volym 23, sidan 2871-2873) om en Dragendorff-test han gjorde för att påvisa alkaloider i P. violacea som fick ett negativt resultat. Några vidare analyser verkar inte ha gjorts. Men det betyder inte att växten inte är hallucinogen. Många hallucinogener innehåller inte alkaloider. [4]

En gissning associerad med släktskapet kan tyda på att det handlar om Tropaner, även om dessa skulle synts med en Dragendorff-test.

Externa länkar

  1. 1,0 1,1 Shultes, E. S., (1976) A golden guide - Hallucinogenic plants
  2. Svensk kulturväxtdatabas (SKUD), 2012
  3. Shanin - The Ethnobotanical Garden - Shroomery Message Board
  4. Butler G., E., Robinson, T., Schultes E., R. (1981) Petunia violacea: hallucinogen or not?

Sidan ändrades senast 26 september 2012 klockan 11.01.
Den här sidan har visats 4 842 gånger.

Translate this page: