Leonotis nepetaefolia

Namn: Klip Dagga, Lion's Ear, Sommarlejonöra

Generell information

Leonotis nepetifolia är en art i familjen Lamiaceae (plisterväxter). Växten har sitt ursprung i de tropiska delarna av Afrika och södra Indien. [1] Den används för samma ändamål som Leonotis leonurus och har liknande innehåll.

Inomhusodling

Fördelen att odla Leonotis nepetifolia är att den växter betydligt fortare inomhus än utomhus, förutsatt att du ger den rätt förutsättningar. Den kan odlas på samma sätt som vid inomhusodling av Cannabis. Starka lågenergilampor fungerar utmärkt som ljuskälla.

Införskaffa och plantera frö

Eftersom växten odlas som ettårig sommarblomma i Sverige för prydnadsändamål är frön enkla att få tag i. Sommarlejonöra klarar att växa i ett kallare klimat, har ett frodigare växtsätt och en mer omfångsrik blomning än sin släkting Leonotis leonurus (lejonöra).
Växtens potens i jämförelse med dess släkting Leonotis leonurus är omdiskterat. Det är dock konstaterat att att den är potent, men dock osäker till vilken grad.

Fröna uppges gro bra i vanlig planteringsjord, men såjord är generellt att föredra. Jorden bör vara väl fuktad vid sådd, men inte genomblöt. Det är en fördel att använda små krukor med avrinningshål. För att förhindra att jorden sätter igen dräneringshålen kan man bottna den med leca-kulor innan man fyller på med jord. Fröet sås på cirka en halv centimers djup.

Såanvisningar hittar du också ofta på baksidan av fröförpackningen.

Vegetativt stadium

Håll en jämn fuktighet under växtens vegetativa stadium, men den får inte stå för blöt då syrebrist kan uppstå.

Externa länkar

  1. Leonotis nepetifolia - Wikipedia, the free encyclopedia.

Växtens innehåll

Fallrapporter Erowid

Sidan ändrades senast 16 december 2011 klockan 18.57.
Den här sidan har visats 5 453 gånger.

Translate this page: