Hascholja

Generell information

En brunsvart, trögflytande olja som extraherats ur växtdelar från cannabis med lösningsmedel och därefter filtrerats och koncentrerats. Oljan droppas på tobak och röks vanligen i cigarett, men det går även att vaporisera oljan eller så kan man blanda den med finsmulad marijuana för att få en deg som man kan forma en haschbit av.. THC-innehållet brukar sägas vara 40-60 procent, men det är osäkert om detta innefattar alla cannabinoider eller bara THC.

Beredningen har ofta kraftiga hallucinogena effekter.

Tillverkning

Extraheringen sker som sagt genom att man lägger cannabisen i lösningsmedel, låter cannabinoiderna lösa upp sig i lösningsmedlet, filtrerar bort cannabisen och låter lösningsmedlet dunsta. Kvar finns trögflytande brunsvart klet. För att göra oljan mer lättflytande brukar man blanda ut den med lite sprit.

Aceton

Aceton är ett vanligt lösningsmedel som brukar användas bra ganska bra resultat. OBS! Ren aceton ska det vara, utan tillsatser.

Sprit

Etanol kan användas för att göra en drickbar tinktur som kallas Green Dragon. Den kan även evaporeras ner till hascholja. Läs hur man gör Green Dragon här.

Butangas

Den bästa metoden för att tillverka hascholja är butangasmetoden. Resultatet får en gul färg och kallas passande nog honey-oil. Det är renare än den olja som tillverkas med aceton, eftersom klorofyllet inte följer med butangasen.

Externa länkar

Swecan: Tillverkning av hascholja - Butangasmetoden

Swecan: Tillverkning av hascholja med acetonmetoden

Timeless tinctures - How to extract the essence of cannabis and keep it in a little glass bottle. Extrahering med alkohol.

Hash Honey Oil The Boffo Butane-PVC Hash Oil Extractor

Sidan ändrades senast 21 augusti 2011 klockan 07.28.
Den här sidan har visats 28 646 gånger.

Translate this page: