Hasch

Namn: Hasch, hashish

Innehåller: THC, CBD, CBN, övriga cannabinoler samt olika mängder av vax/olja/bindemedel/växtskräp.

Generell information

Hasch är bruna eller brunsvarta kakor av THC-rik kåda som görs av Cannabis.

Haschbit.jpg

Det finns många myter om vad standardhaschet innehåller. Bildäck, olja, djurkadaver... och givetvis kamelskit. Det är visserligen mycket troligt att det kan finnas bindemedel i hasch av låg kvalitet, men om man vill blanda ut haschet med någonting för att öka mängden så använder man väl lämpligast cannabislöven... Varför kamelbajs, bildäck, djurkadaver och andra former av avfall? Hur troligt är det egentligen? Dåligt hasch är inte dåligt för att det är utblandat, det är dåligt för att det är för mycket växtdelar i förhållande till THC.

I Storbritannien får de ofta hasch som har plastbitar i sig, haschet kallas soapbar och är inte så bra, lyckligtvis är det mer ovanligt med den sortens hasch i Sverige.

Hasch är den vanligaste formen av cannabis på marknaden i Europa. I Sverige kommer det främst från norra Afrika (Marocko), men åker man till Holland eller Christiania kan man även hitta hasch från länder i Mellanöstern och Södra Asien (Främst Indien, Nepal, Afghanistan, Pakistan). I Holland görs det även inhemska haschsorter som brukar vara mycket starka. Haschet tillverkas på 2 olika sätt (det finns fler sätt men dessa är vanligast):

Resin-hasch: Färgen är mörkbrun näst intill svart, konsistensen är mycket finkornig, så mjuk att den går att knåda mellan fingrarna när man värmt upp den lite. Haschet tillverkas genom att tillverkaren gnider bladen mellan handfaltorna. Kådan fastnar på händerna och rullas till bollar eller kakor. Resin-hasch är den vanligaste formen av hasch från Asien. Exempel på resin-hasch är sortena Charas, Afghan, Pakistani och Nepal. Läs mer om tillverkningen här

Skak-hasch: Ljusbrun till mörkbrun färg. Oftast hårda kakor med platt yta. Tillverkas genom att cannabis skakas över ett finmaskigt nät. Trichomerna faller av löven och blommorna och hamnar under nätet. Trichomerna pressas till kakor. Första pressningen blir den bästa kvaliteten. Skak-hasch är den vanligaste formen av hasch från Afrika och Mellan Östern. Exempel på skak-hasch är Pollem, Marockan (vanligaste haschet i sverige) och Libanes. Bildguide på hur pressningen går till

Externa länkar

Cannabis.se om hasch Grundläggande information om hasch.

Sidan ändrades senast 20 december 2008 klockan 13.00.
Den här sidan har visats 30 799 gånger.

Translate this page: