Marijuana

(Omdirigerad från Gräs)


Namn: Marijuana, gräs, buds, majja.

Innehåller: THC, CBD, CBN och övriga cannabinoider.

Generell information

En "bud"

Marijuana är benämningen på blommor och toppskott från cannabisplantan, inte blad, som många tror. Det finns många olika s.k "strains" (sorter) på marknaden. De är korsningar av olika plantor som har förädlats genom att man hela tiden låter de bästa honorna få bli mammor till nästa generation plantor, där den bästa honan väljs ut, osv. osv. Olika strains skiljer sig i färg, utseende och karraktär på ruset.

Marijuana har tidigare varit ovanligt bland langare i Sverige. Det är främst hasch som erbjuds på "marknaden" och då oftast standard-marockan av låg kvalitet. Om vi jämför Europa med USA så är förhållandena väldigt olika. Där finns det enbart marijuana som odlats i Nordamerika, här finns nästan enbart hasch som kommer från Marocko, Mellanöstern och delar av Asien. Men garderobsodlingar har blivit vanligare de senaste 10 åren samt att det smugglas mera från Holland och Danmark där det odlas under HPS-lampa. Läs mer om cannabisodling.

Trichomer från marijuana i närbild

Marijuana ansågs tidigare vara svagare än hasch. Man kan idag höra vissa förbudsförespråkare säga att allt är så mycket starkare nu än förr. Det påståendet är fel. Det fanns precis som nu olika kvaliteter, det som kallas schwag i USA (har en låg kvalitet, runt 4% THC) och kind (den bästa kvaliteten, 18-22%). Kind fanns även på 60 och 70-talet, men huvuddelen av gräset i USA var schwag, enligt folk i usenetgruppen alt.drugs.pot. På den tiden översvämmades landet av utomhusodlat gräs från Mexico med låg kvalitet. DEA har gjort mätningar i beslagtagen marijuana sedan början av 70-talet och på en långtidsmätning kan man se en flerdubbel ökning. Det beror inte på att marijuanan i sig blir starkare, snarare är det så att kvaliteten ökar. Det skulle man se om man istället jämfört data från 80-talet till idag, då det hållt sig ganska stabilt.

Externa länkar

Swecans galleri (mest visade) Många vackra foton!

Cannabis.se: Historia om marijuana

Sidan ändrades senast 10 mars 2009 klockan 18.27.
Den här sidan har visats 17 588 gånger.

Translate this page: