Blotter

Namn: Frimärken, lappar (sv. slang)

Generell information

En blotter är en kvadratisk bit läskpapper (eng. blotting paper) 0.635 * 0.635 cm (1/4 * 1/4 inch) stor som är doppad i en lösning av det aktiva ämnet. Blotterark som innehåller flera hundra doser är perforerade för att enklare kunna doseras. Den vanliga storleken på ett ark är 7.5 * 7.5 inch (= 900 st doser).

Blotters är en utmärkt distributionsform för droger som är aktiva i en mycket låg dos (mikrogram till några enstaka milligram) som inte kan uppskattas av brukarna om de kom i pulverform.


Droger som distribuerats som blotters

Fram till år 2000 så var det nästan uteslutande LSD, möjligen undantaget enstaka batchar med ALD-52 som fanns på blotters.

Efter år 2000 har det dykt upp ett flertal research chemicals som sålts i form av blotters. Dessa har i perioder varit vanligare än LSD, fast de sålts som just LSD. Detta är allvarligt eftersom många langare t.o.m. själva har blivit lurade, medans andra säljer i god tro.

Med andra ord är det många människor som förväntat sig få LSD men istället fått exempelvis någon NBOMe vilket har inneburit andra effekter/bieffekter. Detta kan man delvis förebygga genom att använda sig av reagenter för drogtester för att undersöka varje ny batch man kommer i kontakt med.

25B-NBOMe 25C-NBOMe 25H-NBOMe 25I-NBOMe

Det påstås även ha funnits LSA på blotters, se motiv nedan, men osäkerheten är stor om korrektheten. Läs mer i den separata artikeln om LSA.

Exempel på blottermotiv

Externa länkar

Magiska Molekyler: Är det LSD på lapparna?

Blotter Art Foton på olika blottermotiv som förekommit genom historien.

https://erowid.org/chemicals/lsd/lsd_images_gallery1.shtml Erowid: LSD Blotter Art Gallery

Sidan ändrades senast 12 december 2016 klockan 13.02.
Den här sidan har visats 10 761 gånger.

Translate this page: